5
Hvilket Smart Home system skal jeg vælge?

Hvilket Smart Home system skal jeg vælge?

Det kan være svært at vide hvor man skal begynde på at gøre sit hjem smart og hvad man skal begynde med og hvilket system passer bedst til en. Der er snart ikke grænser for hvad du kan gøre smart og intelligent i dit hjem.

Smarthome produkter kan være med til at gøre din hverdag langt nemmere, lige fra lyset der selv tænder når du kommer hjem, eller overvågningskameraet kun filmer når du ikke er hjemme. Det er vigtigt når du skal købe dit første smarthome at du skaber bekendtskab med de forskellige systemer for at være sikker på du finder et produkt der passer til dig.

Forskellige typer Smart home systemer

De fleste Smart home produkter har en app og kan styres gennem den app via din telefon og derved kan du styre dem en og en. Der hvor det bliver smart er når de kan snakke sammen på kryds og tværs. Her kunne et eksempel være at når du kom hjem, så tændte lyset og varmen skruede op på 22 grader. Det foregår via et bindeled så de snakker sammen, det kunne være nedenstående

Apple Homekit /Siri

Mange smart home produkter er integreret direkte med Apple via Apple Homekit. Produkterne er nøje udvalgt af Apple selv og der er sikkerhed for integrationen med din telefon og din hjem app(som du finder på nyrer Iphones og Ipads). Her kan du. f. eks. bede Siri om at slukke alt lyset, eller helt specifikke rum. Du kan også se hvad der foregår på overvågningskameraet. Hvis du oveni har en Ipad eller et Apple TV i hjemmet kan du også styre hele dit hjem på farten, som f. eks at lukke håndværkeren ind af døren.

Apple har strenge krav til sikkerheden og til at dine Homekit produkter bliver understøttet mange år ud i fremtiden. Så hvis du allerede har Apple produkter i hjemmet kan det betale sig at kigge efter Homekit logoet når du køber produkter til dit hjem.

Google assistant

Google assistant er på mange måder ligesom apple homekit, men for Android.

Det betyder at du kan styre alle dine enheder gennem Google Assistant. Google Assistant fungere både på telefonen og gennem Google Home produkterne. Det betyder at du kan styre hele hjemmet direkte fra Android, eller giennem stemmestyring ved et OK google kan du bede Google om alt, lige fra at Tænde kaffemaskinen til at skrue op for varmen.

Alle produkter der har "Works with the Google Assistant" logoet under produkterne, fungere direkte med stemmestyring og gennem Google hjem appen.

Fordelen ved Google Assistant er at det er Open Source, hvilken betyder at alle producenter kan lave integration med Google uden at skulle søge om tilladelse først, det betyder at langt flere produkter har denne understøttelse.

Alexa

Alexa er Amazons svar på et smart home speaker, som også er integreret med en lang række smart home produkter. Alexa har sine fordele da den er koblet direkte op med Amazon og man kan handle direkte med stemmen. Alexa kan også styre dit lys og dine Termostater, Alexa er ikke direkte integreret med noget styresystem, hvilken betyder at du skal bruge appen til det produkt du har købt, eller åbne Alexa’s egen app.

IFTTT

IFTTT også kaldt "if this then that" er et bindeled der kan få alle dine smarte enheder til at snakke sammen, Både Alexa og Google Assistant kommer med IFTTT support.

Kort fortalt kan størstedelen af alt smarthome understøtte IFTTT, det betyder du kan få lyset til at blinke blåt hvis det begynder at regne eller Få den til at gøre forskellige ting hvis du fortæller Google home kommandoer som du selv finder på.

Derfor er IFTTT både et bindeled mellem enheder, men også et supplement til din Google Home eller Alexa